sobota, 27 maja 2017

Jaglane Rafaello


 Za oknem prawie jak w tropikach, więc kokosy pasują idealnie! Lubicie Raffaello? Ja uwielbiam! I dlatego postanowiłam zrobić sobie nagrodę za dwa tygodnie restrykcyjnej diety! 

Z tej okazji na stole pojawiły się jaglane raffaello. Pychotka! Przepis? Banalnie prosty!
100g kaszy jaglanej gotujemy w
250ml mleka kokosowego.
jakieś slodzidło do smaku (u mnie dwie łyżeczki ksylitolu) i wszystko blendujemy na gładką masę.
100g wiórek kokosowych podprażamy na suchej patelni i mieszamy z jaglaną masą.

Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach. Potem na godzinkę do lodówki i już można jeść. Prosto i zdrowo
Skusiłam Was? No to smacznego!




pozdrawiam
Matka bez lukru
--------
Dziękuję za odwiedziny! Jeżeli post Ci się podobał to zachęcam do komentowania
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi wpisami to zapraszam na mój profil na FB
lub na Instagram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz